Світ

“Плюємо на ваші санкції”: сайти РФ доступні в ЄС під новими назвами

 Плюємо на ваші санкції : сайти РФ доступні в ЄС під новими назвами

Фото: Скриншот

Росія створює дзеркальні сайти для обходу санкцій ЄС

Підсанкційні пропагандистські російські сайти RT і Sputnik доступні в Євросоюзі під новими іменами.


Попри впроваджені санкції російські пропагандистські сайти Russia Today та Sputnik продовжують працювати в Європейському Союзі за допомогою дзеркальних до заблокованих ресурсів платформ. Про це повідомляє Bloomberg.

 

“Після майже двох років війни Кремль, здається, сміється останнім. RT.com може бути недоступним в ЄС, але низка менш популярних сайтів-дзеркал надає той самий контент, спрямований на підрив підтримки блоком України. Один – swentr.site або RT News навпаки”, – пише видання.

 

“Ми плюємо на ваші санкції”, – заявила редакторка RT Маргарита Симоньян у коментарі, переданому її пресслужбою.
 

Відповідно до каталогу реєстрації доменів WHOIS, Swentr був зареєстрований через три дні після оголошення санкцій ліцензіатом RT, ANO TV Novosti. За даними дослідницької групи Reset, це один із щонайменше 19 таких сайтів, які RT використовує для охоплення аудиторії в ЄС.

 

Контент RT поширюється багатьма мовами на різних платформах, і його видалення потребує постійної пильності. Хоча YouTube видаляє акаунти підсанкційних ЗМІ, трансляції RT все ще регулярно перепощують, експерти називають це нескінченною грою в “убити крота”.

 

Sputnik, на який діють ті ж обмеження, що й на RT, також працює через дзеркальні сайти, такі як sputnikglobe.com.

У той час як близько десятка російських ЗМІ підпали під санкції ЄС під час війни, RT і Sputnik мають найбільший охоплення міжнародної аудиторії та найактивніше намагаються обійти заходи.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button