Світ

Планета пережила найтепліший березень за всю історію спостережень

Планета пережила найтепліший березень за всю історію спостережень

Фото: pixabay.com

Це десятий місяць поспіль, який є найтеплішим у світі за всю історію спостережень.

Середня температура становила 14,14°C, що на 0,10°C вище за попередній максимум, встановлений у березні 2016 року.

Березень 2024 року виявився теплішим, ніж будь-який попередній березень за всю історію спостережень. Про це повідомляє Copernicus.

Середня температура в березні 2024 року становила 14,14 градусів Цельсія, що на десяту частину градуса вище попереднього рекорду 2016 року. Це вже десятий місяць поспіль, який є найтеплішим у світі за всю історію спостережень.

Місяць був на 1,68 градуса теплішим за прогнозовану березневу температуру в середньому за 1850-1900 роки, які називають “доіндустріальний базисний період”.

Кліматологи пов’язують значну частину рекордного тепла з антропогенною зміною клімату через викиди вуглекислого газу та метану від спалювання вугілля, нафти та природного газу.

Згідно з Паризькою угодою 2015 року, світ поставив собі за мету утримати потепління на рівні або нижче 1,5 градусів Цельсія, починаючи з доіндустріальних часів.

За даними Коперника, земна куля пережила 12 місяців із середньомісячною температурою на 1,58 градуса за Цельсієм вище паризького порогу.

У березні середня температура поверхні Світового океану становила 21,07 градуса за Цельсієм, що є найвищим місячним значенням за всю історію спостережень і трохи вище, ніж у лютому.

Раніше повідомлялося, що в Україні на початку цього тижня очікується тепла погода без опадів.

У Києві вперше з 1944 року зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button