Світ

Північна Корея випробувала новий бойовий танк

Північна Корея випробувала новий бойовий танк

Фото: Yonhap

КНДР випробувала новий бойовий танк

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин, присутній на військових маневрах, власноруч покермував новою бойовою машиною під час навчального поєдинку.

Північна Корея під час військових навчань випробувала новий основний бойовий танк. Про це повідомляє державне інформагентство KCNA, передає Yonhap.

Зазначається, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин, присутній на військових маневрах, власноруч покермував новою бойовою машиною під час навчального поєдинку між танковими підрозділами і назвав цей танк найпотужнішим у світі.

Кім підкреслив “особливу роль танкістів у сучасній війні” та наказав їм проводити інтенсивні навчання і тренувальні поєдинки з імітацією реальної війни, щоб вони могли оперативно і точно виконувати будь-яке бойове завдання в непередбачених ситуаціях.

Раніше Пхеньян показав новий танк під час військового параду в жовтні 2020 року, однак південнокорейські експерти, проаналізувавши зображення танку з останніх навчань, зауважили, що він виглядає як оновлена версія.

Як відомо, КНДР впродовж останнього тижня проводить військові навчання з бойовою стрільбою на фоні масштабних щорічних спільних маневрів Південної Кореї і Сполучених Штатів “Щит свободи”, направлених на стримування ядерної та ракетної загрози з боку Півночі. У Пхеньяні військові тренування союзників називають репетицією вторгнення в КНДР.

 

 

Нагадаємо, у КНДР заявили про успішні випробування 11 лютого нового керованого снаряда для реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) калібру 240 мм та системи управління польотом.

Раніше КНДР заявила про випробування ракети Hwasal-2, що здатна нести ядерну зброю.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button