Світ

Південна Корея та США почали командно-штабні навчання

Південна Корея та США почали командно-штабні навчання

Військові Південної Кореї та США розпочали навчання Freedom Shield

Freedom Shield стануть найтривалішими маневрами союзників. Вони стартували на тлі загострення напруженості через ракетні запуски КНДР.

Військові Південної Кореї та США у понеділок, 13 березня, розпочали 11-денні командно-штабні навчання Freedom Shield. Про це повідомило агентство Yonhap.

Зазначається, що маневри стартували на тлі загострення напруженості, спричиненого ракетними випробуваннями Північної Кореї та посиленням риторики щодо союзників.

“Спільні навчання мають оборонний характер, вони засновані на оперативному плані захисту Південної Кореї від потенційної агресії з боку Північної Кореї”, – заявив Об’єднаний комітет начальників штабів ЗС Південної Кореї.

За даними Yonhap, йдеться про найтриваліші маневри Сеула та Вашингтона, які включають сценарії відбиття атаки Північної Кореї та проведення кампанії зі стабілізації на території КНДР.

Крім того, навчання розпочали ВПС Південної Кореї: вони включають денні та нічні вильоти, відпрацювання навичок своєчасного постачання боєприпасів, відновлення в екстреному режимі пошкоджених злітно-посадкових смуг, реагування на атаки терористів.

За Freedom Shield мають відбутися близько 20 військових маневрів Південної Кореї та США, у тому числі за участю амфібійних сил під загальною назвою Warrior Shield.

Пізніше у березні очікується прибуття до Південної Кореї американського авіаносця Nimitz для участі у спільних навчаннях із південнокорейськими військовими.

Нагадаємо, Південна Корея та США проводять масштабні командно-штабні маневри двічі на рік – навесні та влітку.

За останній тиждень КНДР здійснила запуск балістичної ракети у бік Жовтого моря, а також двох ракет невстановленого типу з підводного човна.

У КНДР застерегли Захід від спроб перешкодити ракетним випробуванням


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button