Світ

Південна Корея поставила Україні більше снарядів, ніж вся Європа – ЗМІ


Сеул за 2023 рік поставив Києву практично 330 тисяч боєприпасів, що переважає кількість переданих снарядів з Європи.

США переконали владу Південної Кореї таємно виділити для України у 2023 році близько 330 тис. артилерійських снарядів калібру 155 мм. Ця кількість переважає число таких боєприпасів, що були передані з усіх країн ЄС разом взятих. Про це повідомляє The Washington Post.

Закони Південної Кореї забороняють постачання озброєння в зони конфліктів, тому передання снарядів мало бути не прямим. Доставку боєприпасів почали на початку 2023 року. 

ЗМІ нагадало, що лідери Євросоюзу на саміті ЄС наприкінці лютого 2023 року погодилися з планами оперативного постачання Києву боєприпасів у кількості одного мільйону артилерійських снарядів протягом наступних 12 місяців.

Згодом у ЗМІ з’явилася інформація, що Європейська служба зовнішніх зв’язків поінформувала країни ЄС про невелику ймовірність того, що вдасться виконати зобов’язання поставити Україні до березня 2024 року 1 млн артилерійських боєприпасів.

Зі свого боку глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявляв, що Євросоюз завершив першу частину плану постачань. За його оцінками, під час реалізації цих заходів ЄС виділив для Києва близько 300 тис. снарядів. Він стверджував, що ЄС не відмовився від планів на один мільйон снарядів.

Глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус зазначав у листопаді, що Євросоюз не зможе виконати мету з постачання 1 млн боєприпасів для артилерії Україні до березня наступного року.

Нагадаємо, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що Північна Корея безпосередньо чи опосередковано причетна до війни Росії проти України. 

КНДР могла передати РФ балістичні ракети – розвідка Південної Кореї

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button