Світ

Пісторіус відповів на слова Зеленського щодо НАТО

Пісторіус відповів на слова Зеленського щодо НАТО

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус

Міністр оборони ФРН розуміє “образу і нетерпіння” України, але членом НАТО вона стане, “коли виконає умови”.

Глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус співчуває Україні, але вважає умови її вступу в НАТО, озвучені на саміті в Вільнюсі “абсолютно нормальними”. Про це він заявив в ефірі телеканалу ARD 11 липня.

Зазначається, що так німецький міністр відреагував на критику українського лідера Володимира Зеленського щодо “нерішучості” НАТО.

“Усі кажуть, що майбутнє України – в НАТО, як тільки війна закінчиться. Існує конкретна перспектива членства. Питання сумісності систем, питання управління та демократичного контролю над збройними силами – все це нормальні стандарти для держави-члена НАТО. І Україна, зрештою, також має їм відповідати”, – наголосив Пісторіус.

Він додав, що розуміє “образу і нетерпіння” України та “цілком співчуває їй”, але членом НАТО вона стане, “щойно будуть виконані умови”.

Нагадаємо, 11 липня президент України розкритикував НАТО за “невизначену позицію”. Він назвав “абсурдною” відсутність часових меж щодо членства Києва і наголосив, що невизначеність альянсу демонструє його “слабкість”.

Кулеба: Умови для членства України в НАТО невідомі

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button