Світ

Після бунту Пригожина зросла підтримка України в США – опитування

Після бунту Пригожина зросла підтримка України в США - опитування

Фото: pixabay.com (ілюстративне фото)

США – найпотужніший “донор” України

Результати опитування свідчать, що зараз 65 % респондентів схвалюють постачання зброї Україні, а в травні таких було 46 %.

Соцопитування у США, проведені до і після нещодавнього заколоту Пригожина, показали, що після цих подій зросла кількість громадян США, які підтримують надання зброї Україні для захисту від Росії, а також вважають, що така допомога демонструє суперникам США готовність захищати не тільки власні інтереси, а й інтереси союзників. Йдеться про опитування Reuters/Ipsos.

Результати опитування свідчать, що зараз 65 % респондентів схвалюють постачання зброї Україні, а в травні таких було 46 %.

Опитування показало, що 76% американців вважають, що надання допомоги Україні демонструє Китаю та іншим суперникам, що Сполучені Штати мають “волю і здатність захищати наші інтереси, наших союзників і самих себе”.

В інших результатах опитування йдеться, що переважна більшість американців – 67% і 73% – з більшою ймовірністю підтримають кандидата на президентських виборах у США наступного року, який продовжить військову допомогу Україні, і того, хто підтримує альянс НАТО.

Нагадаємо, 23 червня Пригожин заявив про удар Міноборони РФ по таборах ПВК Вагнер. Російське оборонне відомство цю інформацію назвало провокацією. Ватажок “вагнерівців” повідомив, що разом із бійцями піде “розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня”. 

24 червня Пригожин влаштував бунт. Колони “вагнерівців” рухалися на Москву і збивали літаки та гелікоптери армії РФ. Але після переговорів з Лукашенком Пригожин повернув підрозділи в польові табори. В Кремлі пообіцяли анулювати кримінальну справу проти нього.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button