Світ

Підтримка України: Сенат США представив угоду


Законопроєкт передбачає виділення Києву понад 60 млрд доларів, з них військова допомога складає понад 48 млрд доларів протягом 2024 року.

Сенатори США, опублікували угоду по кордону, з якою пов’язане виділення грошей на підтримку України, Ізраїлю та Тайваня. Загальна сума підтримки складає 118,28 млрд $.

Згідно з угодою, з цієї суми на Україну буде виділено понад 60 млрд доларів.

Голосування по угоді у Сенаті призначено на середу, 7 лютого.

Військова допомога передбачає 48,43 млрд доларів на продовження підтримки США Україні в її боротьбі проти Росії через військове навчання, обмін розвідданими, збільшення присутності в зоні відповідальності Європейського командування та іншу підтримку включно:

  • 19,85 млрд $ на поповнення запасів озброєнь і техніки США, наданої Україні з запасів Міністерства оборони (DoD);
  • 13,8 млрд $, щоб дозволити Україні переозброїтися через купівлю озброєнь та боєприпасів з оборонно-промислової бази США;
  • 14,8 млрд $ на продовження підтримки України США через військове навчання, обмін розвідданими, збільшення присутності та інші підтримуючі дії.

У законопроєкт також включено 8 млн $ для Генерального інспектора Міністерства оборони (IG)

Також угода передбачає бюджетну підтримку України, зокрема 7,85 млрд доларів на пряму бюджетну підтримку та додатково 1,58 млрд доларів на підтримку розвитку української економіки у пріоритетних секторах.

Окрім того, передбачено ще є 10 млрд доларів на “гуманітарну допомогу цивільному населенню у зонах конфлікту, включаючи Газу, Західний берег та Україну”.

Раніше повідомлялося, що сенатори США уклали угоду про обмеження на кордоні, з яким пов’язана підтримка України.

Нагадаємо, лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що військова підтримка України відповідає національним інтересам США. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button