Світ

Підтримка Києва в інтересах Британії – Шаппс

Підтримка Києва в інтересах Британії - Шаппс

Фото: twitter.com/grantshapps

Міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс

В Британії підтверджують твердість подальшої підтримки українців у боротьбі з російською агресією.

Міністр оборони Великої Британії Ґрант Шаппс заявив, що уряд підтримуватиме британські оборонні компанії, які “допомагають таким країнам, як Україна” тому що це в інтересах Лондона. Про це у четвер, 16 листопада очільник британського оборонного відомства написав у мережі Х (Twitter).

“Британські оборонні компанії забезпечують нашу безпеку, допомагають таким країнам, як Україна, захищати їхню свободу та діють на глобальному рівні як борці від імені Великої Британії. Ми всіляко підтримуватимемо їх проти тих, хто хоче позбавити фінансування галузі через так звані етичні правила інвестування, які є не лише аморальними, але й небезпечними”, – зазначив Шаппс.

Таким чином Шаппс відреагував на наміри одного з найбільших інвесторів Британії “скасувати підтримку оборонних компаній”. 

Міністр вказав, що в британській оборонній промисловості задіяно близько 200 тис. осіб. 

“Немає нічого неетичного в інвестуванні в оборону Великої Британії, її процвітаюча промисловість має вирішальне значення для захисту нашого способу життя, особливо в часи такої глобальної невизначеності. Було б аморально для інвесторів відмовлятися від наших оборонних фірм, які допомагають працевлаштувати понад 200 000 людей по всій Великій Британії, без яких ми не змогли б забезпечити Україну засобами для захисту її свободи”, – заявив Шаппс.

Як ми вже писали, близько тисячі українських морських піхотинців завершили навчання у Британії, де відпрацьовували десантні операції на воді на малих човнах та рейди на берег.

Крім того, українські молоді льотчики поїдуть у Велику Британію, де будуть опановувати винищувачі F-16.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button