Світ

Підписано угоду про розслідування злочину геноциду в Україні

Підписано угоду про розслідування злочину геноциду в Україні

Фото: Офіс генерального прокурора України

Члени JIT підписали угоду про розслідування злочину геноциду

Угода сприятиме обміну доказами та інформацією, а роботу JIT посилять міжнародні експерти, зазначив генпрокурор України.

 

Члени спільної слідчої групи з розслідування тяжких міжнародних злочинів в Україні (Joint Investigation Team, JIT) підписали угоду про розслідування не лише військових злочинів, а й злочинів геноциду. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

 

“Міжнародне співробітництво у розслідуванні та судовому переслідуванні геноциду виходить на новий рівень. Об’єднуємо зусилля з партнерами щодо розслідування цього “злочину злочинів”. Угода сприятиме обміну доказами та інформацією, а роботу JIT посилять міжнародні експерти”, – повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

 

Як підкреслив генпрокурор, з перших днів повномасштабної війни стало очевидним, що масовість та системність військових злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях України, має ознаки кампанії переслідування українців як національної групи.

 

“Зараз у наших розслідуваннях перевіряємо два основні аспекти: чи мають окремі військові злочини ознаки геноциду та чи свідчать виявлені патерни про сплановану політику геноциду”, – повідомив генпрокурор.

 

У повідомленні наголошується, що під час дводенної координаційної зустрічі у Вільнюсі учасники групи обговорювали перебіг розслідувань, їх напрями та консультувалися щодо важливих рішень у діяльності JIT, а також можливість приєднання до JIT Європолу.

 

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button