Світ

Перша вертикальна ферма для вирощування ягід відкрилася у США

Перша вертикальна ферма для вирощування ягід відкрилася у США

Фото: Скріншот

вертикальна ферма

У Вірджинії запрацювала перша у світі вертикальна ферма для промислового вирощування полуниці, яка значно зменшує витрати води та землі.

У Річмонді, штат Вірджинія, відкрили першу у світі вертикальну ферму для промислового вирощування полуниці. Про це повідомляється в журналі Frontiers in Science.

На площі всього 0,4 гектара ферма використовує 30-метрові башти для досягнення річного виробництва понад 1,8 мільйона кілограмів ягід.

Ферма Plenty забезпечує стабільні врожаї незалежно від сезону та погодних умов завдяки контролю за світлом, температурою та вологістю у 12 спеціальних кімнатах. Особлива увага приділена процесу запилення, що підвищує ефективність виробництва та зменшує відходи.

Продукцію цієї ферми, створеної у партнерстві з відомим виробником Driscoll’s, можна буде знайти в магазинах уже на початку 2025 року. Ця інноваційна методика вирощування дозволяє використовувати на 97% менше землі та на 90% менше води, ніж традиційне сільське господарство.

Раніше повідомлялося, що грибне і компостне виробництво компанії Верес в Каневі Черкаської області з липня 2023 припинило виробництво.

В Австралії виростили найважчу у світі лохину

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 2 =

Back to top button