Світ

Перемога Трампа стане загрозою для ЄС – голова Європейського ЦБ

Перемога Трампа стане загрозою для ЄС - голова Європейського ЦБ

Фото: europarl.europa.eu

Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард

Чергові президентські вибори у Сполучених Штатах Америки заплановані на 5 листопада 2024 року.

Потенційна перемога Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки становить очевидну загрозу для Європи. Про це у суботу, 13 січня, заявила голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард в інтерв’ю телеканалу France 2.

Зокрема, вона нагадала про діяльність Дональда Трампа на посаді президента США в період 2017-2021 років.

“Просто подивіться на торговельні тарифи, на ставлення до НАТО і боротьбу зі зміною клімату. Але якби ж лише в цих трьох сферах у минулому американські інтереси не узгоджувалися з європейськими”, – сказала глава ЄЦБ.

Говорячи про підтримку України, Лагард підкреслила, що не вважає, що переобрання Трампа залишить Європу на самоті у своїй підтримці України, оскільки “є низка членів Конгресу США, які глибоко ворожі до жорстокої війни, яку розв’язала Росія, і які продовжуватимуть фінансувати та підтримувати Київ”.

Раніше повідомлялось, що головним пріоритетом передвиборчої кампанії Джо Байдена визначено не вирішення економічних проблем чи зовнішня політика включно з війнами в Україні та Ізраїлі, а повернення американським жінкам права на аборт. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button