Світ

Перельоти по Росії подорожчали до максимуму за 23 роки

Перельоти по Росії подорожчали до максимуму за 23 роки

Фото: Аерофлот

Ціна перельоту по Росії досягла максимуму за 23 роки

Зростання цін на авіаквитки є наслідком підвищенням накладних витрат, зокрема на паливо, а також вичерпанням держсубсидій.

Перельоти економ-класом по Росії подорожчали в травні на 28% у річному вираженні. Вартість перельоту складає 6972,36 рубля (75,81 євро) за тисячу кілометрів шляху. Це максимум із 2000 року. Про це повідомляють РосЗМі з посланням на дані Росстату.

Попередній пік був зафіксований 13 років тому, у серпні 2010 року, та становив 6892,51 рубля (74,95 євро). За перші п’ять місяців 2023 року перельоти подорожчали на 32%.

За словами представників найбільших російських авіакомпаній – Аерофлот та S7, зростання цін на авіаквитки є наслідком підвищенням накладних витрат, зокрема на паливо, а також вичерпанням держсубсидій. Так, у 2022 році після початку війни в Україні, завдяки субсидіям вдалося уникнути можливого подорожчання квитків.

Також на цінах позначилися міжнародні санкції щодо РФ. Компанії змушені купувати запчастини через треті країни в обхід санкцій, що впливає вартість обслуговування. До зростання цін на квитки також призвів перехід авіакомпаній РФ на менш прибутковий внутрішній ринок після заборони на польоти до ЄС, Великобританії, США та інших країн.

Раніше повідомлялося, що російський Аерофлот залучить два Boeing з вторинного ринку

Нагадаємо, літаки в РФ виконали 2000 рейсів зі зношеними запчастинами. 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button