Світ

Пентагон: Вірменія візьме участь у військових навчаннях країн НАТО

Пентагон: Вірменія візьме участь у військових навчаннях країн НАТО

Фото: Новини Вірменії

Крім Вірменії участь у навчаннях візьмуть Молдова, Боснія та Герцеговина, а також Косово

Вірменія два роки тому відмовилася брати участь у навчаннях НАТО, проте на тлі охолодження відносин із РФ погодилася тепер.

 

Вірменія візьмуть участь у військових навчаннях країн НАТО, що стартують 22 квітня. Про це заявила офіційний представник Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу у четвер, 6 квітня.

 

“Приблизно 9000 військовослужбовців США та близько 17000 військовослужбовців із 26 країн-союзників та партнерів візьмуть участь, а частина навчань охопить 10 різних європейських країн”, – розповіла американська чиновниця.

 

За її словами, участь у цих навчаннях візьме низка країн, які не входять до НАТО: Вірменія, Молдова, Боснія та Герцеговина, а також Косово.

 

“Це щорічні навчання, які триватимуть майже два місяці і будуть сфокусовані на стратегічному розгортанні сил, що базуються в США, використанні армійських запасів і кооперації з європейськими союзниками та партнерами”, – пояснила представник Пентагону.

 

Сінгх додала, що метою маневрів буде демонстрація здатності армії США швидко розміщувати готові до бою сили та техніку, “стримувати загрозливих для миру в Європі та захистити континент від агресії”.

 

Зазначимо, що Вірменія два роки тому відмовилася брати участь у навчаннях НАТО. Однак цього разу вона змінила позицію через охолодження відносин із Кремлем та ОДКБ, які не підтримали прем’єра Нікола Пашиняна у конфлікті з Азербайджаном за Нагірний Карабах.

 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що військові навчання Платиновий вовк-2023, організовані спільно зі США та ще десятьма державами Північноатлантичного Альянсу відбудуться на території Сербії з 16 до 30 червня.

 

 

 

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button