Світ

Пентагон не підтвердив, що Росія стягує війська до кордонів із Фінляндією

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Обозреватель

У Пентагоні не підтвердили, що Росія стягує озброєння до кордонів з Фінляндією.

Представник Пентагону Джон Кірбі сказав, що США “не бачили нічого, що б підтверджувало інформацію про те, що російська військова техніка прямує до фінського кордону”.


 


У Пентагоні не підтвердили, що Росія стягує озброєння до кордонів із Фінляндією. Про це заявив представник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє Yle.

Раніше видання Daily Mail повідомляло, що Росія почала стягувати війська до кордону з Фінляндією після того, як у Гельсінкі заявили про намір вступити до НАТО: на території РФ у напрямку кордону з Фінляндією було помічено пересування важкого озброєння, включаючи ракетні системи. Це нібито було незабаром після того, як Кремль застеріг Гельсінкі від вступу до НАТО.

Кірбі прокоментував новину про пересування, ймовірно, ракетних комплексів і сказав, що США “не бачили нічого, що б підтверджувало інформацію про те, що російська військова техніка прямує до фінського кордону”.

Нагадаємо, в Радфеді РФ заявили, що можливий вступ Фінляндії в НАТО зробить її мішенню для заходів у відповідь РФ. Перед цим генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Фінляндія та Швеція можуть розраховувати на членство в НАТО за прискореною процедурою.


 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button