Світ

Пентагон має гроші на зброю для України – ЗМІ

Пентагон має гроші на зброю для України - ЗМІ

Фото: dvidshub.net

Пентагон розглядає варіанти для підтримки України

Оборонне відомство США має 4 млрд доларів внутрішніх резервів, які можуть бути витрачені в інтересах України, однак рішення ще не ухвалене.

Міноборони США має у своєму розпорядженні 4 млрд доларів внутрішніх резервів, які можуть бути спрямовані на допомогу Україні. Однак це питання все ще обговорюється в оборонному відомстві. Про це у середу, 28 лютого, повідомило CNN з посиланням на неназваних співрозмовників у Пентагоні.

Зазначається, що раніше у Пентагоні не хотіли витрачати ці кошти без гарантій, що вони будуть відшкодовані Конгресом. Але зараз обговорюється питання використання грошей для постачання Україні військової техніки без будь-яких гарантій.

За словами співрозмовника CNN, через відсутність допомоги від США українські військові були вимушені відійти від Авдіївки. А оскільки Палата представників відкладає голосування щодо виділення Україні $60 млрд військової допомоги, то Пентагон розглядає інші варіанти для підтримки України в умовах дедалі більшої потреби.

Жодних рішень поки не ухвалено, але розмови про цей варіант та інші потенційні плани стають дедалі актуальнішими протягом останніх кількох тижнів, оскільки ситуація на полі бою в Україні стає “все більш жахливою”, заявили чиновники.

Раніше у Білому домі заявили, що ситуація в Україні – жахлива, а солдатам на полі бою доводиться ухвалювати важкі рішення. 

Допомога ЗСУ: Байден зустрівся з лідерами Конгресу

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button