Світ

Пентагон дасть Україні бомби, що самонаводяться GLSDB

Пентагон дасть Україні бомби, що самонаводяться GLSDB

Фото: wikipedia.org

Будівля міноборони США – Пентагон

Боєприпаси дозволять українським захисникам вражати об’єкти ворога на більшій відстані у рамках проведення нових операцій із оборони та деокупації.

Сполучені Штати мають намір передати Україні бомби GLSDB із системою самонаведення. Про це у п’ятницю, 3 лютого, сказав на брифінгу речник Пентагону, генерал Пет Райдер.

 

“У рамках програми USAI ми надамо Україні GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb, малокаліберні бомби наземного запуску. – ред.)”, – сказав він.

 

Його заява стала першим офіційним підтвердженням, що США готові включити в допомогу Україні цей тип боєприпасів із системою самонаведення на ціль та дальністю до 150 км.

 

“Ці боєприпаси дозволять ЗСУ отримати більшу вогневу дальність, а також проводити операції із захисту своєї країни та повернути свої суверенні території, які окупувала Росія”, – підсумував Райдер.

 

При цьому Райдер не уточнив, чи включені GLSDB до нового пакету американської військової допомоги Україні, але наголосив, що боєприпаси надаються в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

 

Зазначимо, GLSDB поєднує у собі крилату авіабомбу малого діаметра GBU-39 з розгінним блоком від реактивного снаряда M26, яку можна запускати HIMARS/MLRS. Наведення на ціль – по GPS та інерційне. Після запуску бомба відокремлюється від ракети у польоті, випускає міні-крила і, плануючи, летить до мети.

 

Напередодні ЗМІ повідомили, що США готують новий пакет військової допомоги Україні, до якого вперше можуть увійти далекобійні ракети – бомби GLSDB із радіусом дії 94 милі (до 150 км).

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button