Світ

Пашинян заявив, що прикордонники РФ мають покинути аеропорт Єревана

Пашинян заявив, що прикордонники РФ мають покинути аеропорт Єревана

Фото: trend.az

Нікол Пашинян дав чітко зрозуміти, що росіянам час забиратися з аеропорту Звартноц

Прикордонна служба Вірменії тепер може самостійно здійснювати прикордонний контроль без сприяння росіян.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підтвердив, що вірменська сторона звернулася до Росії щодо самостійного здійснення прикордонного контролю в єреванському аеропорту Звартноц. Про це він сказав на прес-конференції у вівторок, 12 березня.

“Прикордонні війська Вірменії з листом звернулися до Прикордонних військ Росії у Вірменії, подякували за службу в аеропорту та забезпечення безпеки, здійснення прикордонного контролю, за сприяння та послуги з моменту здобуття незалежності”, – заявив Пашинян.

За його словами, вірменська сторона поінформувала, що оскільки у Вірменії розвиваються державні інститути, прикордонна служба Вірменії в аеропорту Звартноц, у тому числі за сприяння російської сторони, вже має достатній досвід і можливості, “то можуть самостійно здійснювати прикордонний контроль без сприяння російської сторони”.

Нагадаємо, у лютому ЗМІ повідомили, що російських прикордонників незабаром виведуть із єреванського аеропорту Звартноц. Це називали “політичним рішенням”. Розміщення російських прикордонників у Звартноці регламентовано не міжурядовою угодою, а документом, підписаним Службою нацбезпеки Вірменії та ФСБ Росії.

А в березні стало відомо, що Вірменія повідомила Росію про намір виведення з аеропорту Звартноц російських прикордонників. Про це сказав секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button