Світ

Пашинян визнав помилкою залежність Вірменії від Росії

Пашинян визнав помилкою залежність Вірменії від Росії

Фото: Armeniatoday

Росія розчарувала Нікола Пашиняна

У сфері безпеки залежність або прив’язка лише до одного центру самі по собі є стратегічною помилкою, зазначив Нікол Пашинян.

Залежність Вірменії від Росії у сфері безпеки була стратегічною помилкою. Про це сказав вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян, повідомляє видання Armeniatoday з посиланням на La Repubblica у неділю, 3 вересня.

“Архітектура безпеки Вірменії на 99,999% була пов’язана з Росією, зокрема й у сфері придбання зброї та боєприпасів. Але сьогодні, коли Росія потребує зброї та боєприпасів, зрозуміло, що навіть якби вона захотіла, РФ не змогла б гарантувати потреби Вірменії у безпековій сфері”, – заявив він.

За словами Пашиняна, цей приклад має показати, що у сфері безпеки залежність або прив’язка лише до одного центру самі по собі є стратегічною помилкою.

“І тільки після того, як ми постфактум скуштували гіркі плоди цієї помилки, ми робимо вельми непевні спроби диверсифікувати нашу безпекову політику”, – наголосив прем’єр.

Раніше Пашинян констатував, що Росія віддаляється від Кавказу і не виконує свої зобов’язання по контролю Лачинського коридору, який пов’язує Вірменію з Нагірним Карабахом.

Ми не союзник Росії у війні з Україною – прем’єр Вірменії

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button