Світ

Партнер не зміг упіймати: у Китаї акробатка розбилася, впавши з висоти

Партнер не зміг упіймати: у Китаї акробатка розбилася, впавши з висоти

Фото: SHANGYOU NEWS

Пара часто виступала без страховки

Ведучий спектакль, під час якого сталася трагедія, навіть підкреслено звернув увагу глядачів на відсутність страховки, щоб підігріти ажіотаж.

У китайському місті Сучжоу акробатка під час виступу впала з великої висоти та померла у лікарні. Її партнер та чоловік не зумів її зловити під час виконання трюку, повідомляє ВВС.

 

Очевидці кажуть, що після падіння вона ще дихала, але врятувати її лікарям не вдалося.

 

Влада вже заявила, що веде розслідування, в тому числі і з приводу того, чому під трапецією не була розтягнута страхова сітка.

 

Пара виступала у селі на імпровізованій сцені. Очевидці зазначили, що машині швидкої допомоги було складно під’їхати до місця, де трапився нещасний випадок, бо дороги в селі дуже вузькі.

 

Загибель акробатки Сун Моумоу викликала бурхливу реакцію у соцмережах. Головні коментарі стосуються того, що акробати виступали без страхувальних засобів, щоб ефектніше виглядати та більше заробити. Компанія, яка організувала виступ, піддалася різкій критиці за нехтування безпековими заходами.

 

Китайські ЗМІ також повідомили, що, згідно з наявними архівними відеозаписами, багато виступів, організованих цією фірмою, також проходили без страхових засобів. Ведучий спектакль, під час якого сталася трагедія, навіть підкреслено звернув увагу глядачів на відсутність страховки, щоб підігріти ажіотаж.

 

Місцевий департамент культури та туризму повідомив, що трупа не отримала дозволу на проведення виступу, і що з ними “вчинять відповідним чином”. Раніше її вже штрафували за порушення правил.

 

У минулому ця пара акробатів нерідко виконувала трюки на великій висоті без страховки, оскільки виступи, пов’язані з підвищеним ризиком, мають вищі гонорари.

 

Нагадаємо, 10 років тому суд Невади засудив канадський Cirque du Soleil до штрафу в розмірі понад 25 тисяч доларів за недотримання техніки безпеки, що спричинило загибель артистки під час шоу в Лас-Вегасі в червні 2013 року.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button