Світ

Партія Марін Ле Пен виграє дострокові вибори у Франції – опитвання

Партія Марін Ле Пен виграє дострокові вибори у Франції - опитвання

Фото: saltwire.com

Рішення Макрона про розпуск парламенту дає все більш популярним ультраправим реальний шанс прийти до влади в країні

Опитування показало, що число депутатів центристського альянсу Макрона може скоротитися вдвічі – з 250 до 125-155.

Перше опитування громадян Франції, опубліковане після рішення президента країни Емманюеля Макрона про розпуск парламенту, показує, що ультраправе Національне об’єднання виграє дострокові вибори, хоч і без абсолютної більшості. Відповідне опитування провели представники Toluna Harris Interactive для Challenges, M6 і RTL, повідомляє Euractiv.

Національне об’єднання – антиімміграційна та євроскептична партія Марін Ле Пен. За опитуванням, вона матиме від 235 до 265 місць у Національній асамблеї. Однак ця кількість мандатів не дотягує до 289, необхідних для абсолютної більшості. Проте на сьогоднішній день партія має всього 88 місць.

Опитування показало, що число депутатів центристського альянсу Макрона може скоротитися вдвічі – з 250 до 125-155. Ліві партії можуть разом контролювати від 115 до 145 місць.

Рішення Макрона про розпуск парламенту дає все більш популярним ультраправим реальний шанс прийти до влади. Рішення призвело до падіння курсу євро, а французькі акції та державні облігації обвалилися.

Національне об’єднання дістало 31,4% голосів на виборах до Європарламенту, тоді як партійна коаліція Макрона Відродження– 14,6%.

Навіть якщо Національне об’єднання матиме більшість у французькому парламенті, Макрон залишиться президентом ще на три роки і буде відповідати за оборону та зовнішню політику.

Ле Пен заявила, що прагне повного розриву з німецькими ультраправими

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button