Світ

Партія Ле Пен погасила російський кредит в 9 млн євро



Ультраправа французька партія Національне об’єднання, якою керує Марін Ле Пен, оголосила про дострокове погашення кредиту в 9,4 млн євро. Ці гроші були дев’ять років тому позичені в чесько-російському банку, боргові зобов’язання якого згодом викупили російські компанії.

Національне об’єднання випустило 19 вересня комюніке, де зазначило, що партія погасила залишки кредиту.  Ідеться про суму майже 6,1 млн євро, враховуючи капітал та відсотки.

“Дострокове погашення боргу було можливо без штрафних санкцій, із виплатою договірних відсотків до дня переказу”, – йдеться у заяві партії. 

 

Відповідний пресреліз опублікувало також і російське акціонерне товариство Авіазапчасть. “Російське акціонерне товариство Авіазапчасть повідомляє спільноті, що один із її іноземних боржників, партія Національне об’єднання Франції, щойно достроково погасило свій борг, що складався із залишків кредиту, отриманого у 2016 році”, – говориться в повідомленні.

 

У 2014 році партія Марін Ле Пен узяла кредит у Першому чесько-російському банку (FCBR). 

 Згодом банк збанкрутів, а боргові зобов’язання Національного фронту продали російській АТ Авіазапчасть. Компанія, якою керують колишні російські військові, спеціалізується на запчастинах для літаків.

 

Зрештою Авіазапчасть подала до суду на Національне об’єднання за несплату відшкодувань. У червні 2020 року була підписана мирова угода щодо реструктуризації кредиту строком на вісім років.   

На минулорічних виборах до парламенту Національне об’єднання отримало рекордні для себе 89 мандатів, що збільшило його державне фінансування партії з 5,2 до 10,2 мільйона євро на рік.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що Ле Пен підозрюють у систематичному зловживанні коштами ЄС.

Раніше Марін Ле Пен заплатила Європарламенту 300 тисяч євро. Суд ухвалив, що гроші необхідно повернути назад, тому що Ле Пен не змогла довести, що “її помічник виконував фактичну роботу для неї”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button