Світ

Парламент Грузії відмовився засуджувати наміри РФ щодо бази флоту в Абхазії

Парламент Грузії відмовився засуджувати наміри РФ щодо бази флоту в Абхазії

У Грузії прокоментували наміри Росії розмістити базу ВМФ у Абхазії

Заяви про наміри ще не означають будівництво порту російської бази, зазначив перший віцеспікер парламенту.


Парламентська більшість у Грузії навіть не розглядатиме проєкт резолюції, в якому засуджуються плани Росії перемістити частину своїх кораблів до окупованої Абхазії. Про це заявив перший віцеспікер парламенту Георгій Вольський, передає Радіо Свобода.

 

За його словами, Грузія “перебуває у складному становищі за умов окупації Росією Абхазії та Південної Осетії”, а отже, голосувати за подібне рішення “було б провокацією”.

 

На думку політика, заяви про наміри ще не означають будівництво в Очамчирському порту російської бази, адже аналогічні заяви Росія робила ще у 2009 році, але відтоді в Очамчирі не були проведені ніякі роботи з поглиблення морського дна чи будівництва інфраструктури, яка потрібна на військово-морській базі.

 

Проєкт резолюції, підготовлений незалежною депутаткою Теоною Акубардією та її колегами по опозиційній фракції За Грузію, в різкій формі засуджував окупацію РФ суверенної території Грузії в Абхазії та Південній Осетії, так само як її мілітаризацію, що прямо загрожує національній безпеці Грузії, регіону та всього євроатлантичної спільноти.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button