Світ

Папа вперше призначив жінок у Департамент у справах єпископів

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Vatican News

Папа Римський вперше в історії призначив трьох жінок до Департаменту у справах єпископів

Раніше у Департамент у справах єпископів входили лише чоловіки. Двох черниць та одну мирянку призначили терміном на п’ять років.

Папа Римський Франциск призначив трьох жінок до Департаменту у справах єпископів Ватикану. Таке призначення проводиться вперше в історії римо-католицької церкви. Про це повідомляє Vatican News.

Так, 13 липня Понтифік ввів до складу департаменту черницю та генерального секретаря уряду Ватикану Раффаеллу Петріні, черницю та колишню настоятельку ордена Дочок Марії помічниці християн Івонн Ренгот, мирянку та президента Всесвітнього союзу жіночих католицьких організацій Марію Ліа Дзервіно.

Також до Департаменту у справах єпископів увійшли 11 кардиналів, єпископів та священиків.

Зазначається, що двох черниць та одну мирянку призначили до Департаменту терміном на п’ять років. Зазвичай комітет налічує близько 25-30 осіб.

До їхніх обов’язків входитиме надання архієпископам пропозицій щодо імен священиків, які, на їхню думку, могли б стати добрими єпископами.

Далі список передається ватиканському нунцію чи послу у країні, який проводить подальше розслідування особи та надсилає свої рекомендації до Ватикану. Члени Комітету з усього світу збираються в Римі приблизно двічі на місяць і надсилають свої рекомендації Папі Римському, який приймає остаточне рішення.

Раніше повідомлялося, що Папа Римський Франциск може приїхати до України вже у серпні цього року.

У МЗС України вважають, що візит Папи Римського Франциска до України посилить його роль у відновленні миру на українській землі.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button