Світ

Паніка демократів. Байдена таки просять пітиСюжет


У Демократичній партії та ліберальних ЗМІ, що її підтримують, наростає тривога у зв’язку зі станом здоров’я та когнітивними здібностями 81-річного президента.

 

Представники демократичної партії США можуть підписати листа до президента Джо Байдена з вимогою відмовитися від участі у президентських перегонах, повідомило агентство Bloomberg, посилаючись на неназваного чиновника.

 

За словами джерела, лист просувають демократи, які балотуються на переобрання у традиційно безпечних для демократів округах, що свідчить про паніку у партії щодо кандидатури Байдена.

 

Перший пішов

 

Член Палати представників від демократів Ллойд Доггетт першим публічно закликав Байдена зняти свою кандидатуру з виборів президента через те, що той не зміг “ефективно захистити свої досягнення” під час дебатів із опонентом Дональда Трампа. Доггетт зазначив, що Байден має ухвалити хворобливе і важке рішення про зняття своєї кандидатури. Водночас конгресмен наголосив, що його заява не зменшує поваги до всього, що зробив президент, а також зазначив, що першочерговим зобов’язанням Байдена завжди було служіння країні, а не собі.

 

Самому Доггетту, який представляє техаський Остін, 77 років, вперше він був приведений до присяги у 1995 році і знову обирається до Конгресу.

 

За його словами, на карту поставлено дуже багато, щоб дозволити Байдену програти Трампу через побоювання з приводу його здоров’я, що погіршується.

 

При цьому агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомляло, що Національний комітет Демократичної партії США розглядає можливість офіційного висування кандидатури Джо Байдена в середині липня, щоб забезпечити його присутність на виборах у листопаді.

 

Таким чином, демократи також планують покласти край внутрішньопартійним розмовам про заміну Байдена після невдалого виступу на дебатах минулого тижня.

 

 

Просто втомився?

 

Сам Байден заявив журналістам, що здійснити кілька далеких перельотів перед дебатами з Дональдом Трампом було з його боку не дуже розумним вчинком, через що його виступ виявився не надто вражаючим.

 

“Я не послухав своїх співробітників, кілька разів облетів навколо Землі, а потім мало не заснув на сцені”, – сказав він у вівторок увечері на приватному заході зі збору коштів у Вірджинії, говорячи про свої поїздки.

 

“Це не виправдання, а пояснення”, – додав він.

 

За 23 дні, що передували дебатам, Байден підтримував високий темп, що виснажив навіть молодших помічників: він двічі перетинав Атлантичний океан для зустрічей з іноземними лідерами, а потім прилетів з Італії до Каліфорнії на захід зі збору коштів, повернувшись наступного дня до Вашингтона.

 

Представники Білого дому раніше говорили, що в день дебатів він був застуджений. Сам Байден про це не згадав.

 

Готуючись до дебатів із Трампом, глава держави провів шість днів у Кемп-Девіді, заміській президентській резиденції за 100 км від Вашингтона.

 

The New York Times з посиланням на неназване джерело, знайоме з розкладом Байдена, повідомило, що в дні, коли він готувався до дебатів, його робочий день починався об 11:00 ранку і щодня йому відводився час на сон.

 

Газета також повідомила, що він був настільки втомлений поїздкою, що підготовку до дебатів скоротили на два дні, щоб дати йому час повноцінно відпочити у своєму будинку в Делавері.

 

Його прес-секретар Ендрю Бейтс, однак, сказав, що під час перебування в Кемп-Девіді президент починав працювати задовго до 11:00 після звичайного тренування.

 

Залишається в гонці

 

У середу, 3 липня, Байден під час передвиборчої телефонної розмови з віце-президентом країни Камалою Харріс заявив, що продовжуватиме участь у президентських перегонах, повідомляє CBS News з посиланням на джерела, знайомі з розмовою.

 

Зазначається, що під час розмови президент визнав труднощі, з якими він зіткнувся за останні кілька днів, але чітко дав зрозуміти, що має намір продовжувати балотуватися та перемогти колишнього президента Дональда Трампа у листопаді.

 

“Дозвольте мені сказати це настільки чітко, наскільки це можливо, і настільки просто та прямолінійно, наскільки це можливо: Я балотуюсь. Я є номінантом від Демократичної партії. Ніхто мене не виштовхує. Я не піду”, — цитує одне із джерел слова Байдена.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − 5 =

Back to top button