Світ

Палестинські групи підписали декларацію “про єдність” у Пекіні


Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї під час церемонії підписання декларації назвав три кроки для встановлення миру на Близькому Сході.

Представники чотирнадцяти палестинських політичних груп, що конкурують за владу в Палестині, підписали в Пекіні декларацію про зміцнення національної єдності. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Китаю у вівторок, 23 липня.

Переговори відбулися в Пекіні з 21 по 23 липня за участі представників двох найбільших палестинських груп ФАТХ і ХАМАС, а також дипломатів Єгипту, Алжиру, Саудівської Аравії, Катару, Йорданії, Сирії, Лівану, Росії та Туреччини в Китаї.

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї під час церемонії підписання декларації назвав три кроки для встановлення миру на Близькому Сході. Мовиться зокрема про:

  • негайне припинення вогню в секторі Гази
  • формування дієздатного палестинського керівництва в Газі
  • сприяння набуттю Палестиною повноправного членства в ООН і реалізації “рішення про дві держави”.

У Китаї вважають припинення вогню та гуманітарну допомогу пріоритетами. Зауважується, що основний принцип післявоєнної реконструкції Гази: “палестинці керують Палестиною”.

 

 

“Міжнародне співтовариство повинно серйозно підтримати зацікавлені сторони в реалізації “трикрокового плану” Китаю”, – зазначив Ван Ї.

Нагадаємо, 11 травня Генеральна Асамблея ООН підтримала заявку Палестини на повноправне членство в організації та закликала Раду Безпеки ООН повторно розглянути це питання.

22 травня Норвегія, Іспанія та Ірландія визнали Палестинську державу. Ці країни приєдналися до 143 держав-членів ООН зі 193 загалом, які визнають Палестинську державу.

Ізраїль відкликав своїх послів з Ірландії та Норвегії у відповідь на їхнє рішення визнати Палестинську державу.

Визнання незалежності Палестини: що це змінить для світу

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 11 =

Back to top button