Світ

Пакистан спростував повідомлення про передачу зброї Україні

Пакистан спростував повідомлення про передачу зброї Україні

Фото: Twitter @Mumtazzb

Прес-секретар міністерства закордонних справ Пакистану Мумтаз Захра Балоч

Інформація про те, що Ісламабад постачає Києву зброю, не відповідає дійсності, заявила Мумтаза Захра Балоч.

Офіційний Ісламабад спростував повідомлення ЗМІ про те, що Пакистан постачає боєприпаси в Україну. Про це йдеться у заяві прес-секретаря міністерства закордонних справ країни Мумтаз Захри Балоч на брифінгу, повідомляє видання Dawn.

“Повідомлення про постачання Пакистаном оборонних виробів в Україну не відповідають дійсності”, – сказала вона.

Чиновниця зазначила, що її країна дотримується політики невтручання у військові конфлікти та не допускає несанкціонованого реекспорту своєї зброї до третіх країн.

“Пакистан експортує оборонні запаси до інших держав лише на основі твердих гарантій кінцевого використання та відсутності повторної передачі. І це стосується позиції Пакистану в українсько-російському конфлікті”, – стверджує Балоч.

ЗМІ зазначило, що чутки про постачання пакистанських боєприпасів в Україну неодноразово з’являлися в Мережі з минулого літа, але Пакистан більшість цих повідомлень ігнорував, лише зрідка виступаючи зі спростуваннями.

“Метою багатьох повідомлень про постачання пакистанських боєприпасів був зрив відносин, що поліпшилися, між Ісламабадом і Москвою”, – повідомляє видання.

Нагадаємо, Пакистан через Німеччину відправив в Україну понад 10 тисяч одиниць реактивних снарядів для РСЗВ Град.

Раніше повідомлялося, що Пакистан відправляє морем через порт Гданська боєприпаси для України, зокрема снаряди калібру 155 мм. Ісламабад у свою чергу сподівався на допомогу Києва в модернізації вертольотів Мі-17 радянського виробництва.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button