Світ

“Оцінюють моральність”: у Туркменістані школярок перевіряють на цноту

 Оцінюють моральність : у Туркменістані школярок перевіряють на цноту

Фото: RFE/Rl

Школярі Туркменістану

Поліція часто перевіряє мобільні телефони дівчат зі списку, щоб отримати інформацію про їхніх ймовірних сексуальних партнерів.

На заході Туркменістану школярок під примусом перевіряють на цноту для оцінки їхньої “моральної чистоти” і запобігання підлітковій вагітності. Якщо дівчина не пройшла перевірку, за неї беруть правоохоронці. Про це пише Радіо Азатлик.

Зокрема, зазначається, що учениць середньої школи в Балканському велаяті Туркменістану піддають обов’язковим перевіркам на цноту. При цьому влада не запитує згоди школярок чи їхніх батьків.

“У містах Балканабаді та Туркменбаші учениць 9–11-х класів поголовно змушують проходити гінекологічний огляд. Під час огляду виявляють дівчат, які мали статеві зв’язки, та їхні списки передають до місцевих органів поліції та МНБ”, – повідомив цей працівник на умовах анонімності.

Крім того, поліція часто перевіряє мобільні телефони дівчат зі списку, щоб отримати інформацію про їхніх ймовірних сексуальних партнерів.

“Співробітники правоохоронних органів пояснюють, що це робиться з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які вступали до інтимних зв’язків із неповнолітніми. На даний момент у велаяті тривають масштабні перевірки”, – додали у поліції.

Разом з тим, уряд не надав публічних пояснень про причини проведення гінекологічних перевірок, але працівник із Балканабаду підозрює, що вони пов’язані із зростанням кількості підліткових вагітностей у регіоні в останні місяці. За його словами, лише у Балканабаді було зареєстровано шість таких випадків.

Нагадаємо, раніше китайський парк зробив вхід вільним для незайманих.

Бразилійка продала цноту за $780 тисяч, щоб вирішити житлову проблему свого штату

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button