Світ

Останній бізнес: Чехія заморозила активи РФ

Останній бізнес: Чехія заморозила активи РФ

Фото: radio.cz

Чехія заморозила останній бізнес РФ у країні

Під санкції потрапила нерухомість у Празі та Карлових Варах, яку росіяни здавали в оренду.

Влада Чехії заморозила держактиви Росії, які знаходилися на території цієї країни та досі не перебували під санкціями. Про це у середу, 15 листопада, повідомило видання Novinky.

“За моєю пропозицією уряд сьогодні схвалив заморожування російських державних активів у Чехії. На цьому комерційна діяльність, з якої Росія фінансує вбивства українців, закінчується”, – повідомив очільник МЗС Чехії Ян Липавський.

Зазначається, що на пресконференції міністр пояснив, що йдеться про активи “Підприємства з управління активами за кордоном”, що належить адміністрації президента РФ.

“Компанія є юридичною особою, з якої фінансується російський режим, який вбиває мирне населення в Україні”, – зазначив Ліпавський на прес-конференції.

За його словами, під санкції потрапила переважно нерухомість у Празі та Карлових Варах. Ці об’єкти буде заблоковано, щоб їх не можна було продати. Особи, які орендують у росіян ці будівлі, можуть і далі залишитися там, але тепер вони повинні сплачувати оренду на спеціальний рахунок, який знаходиться під санкційними обмеженнями і не доступний для росіян.

Ліпавський закликав інші країни Європи вчинити аналогічно з російськими активами, що досі лишаються на їхній території.

Раніше повідомлялося, що у Чехії відкрили майже 400 кримінальних справ проти тих, хто підтримує РФ.

Нагадаємо, у новій оборонній стратегії Чехія має намір визнати РФ як “найсерйознішу загрозу для країни”, що дасть владі країни посилити оборонний сектор. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button