Світ

Орбан повідомив, про що говорив з Путіним, Трампом та Сі Цзіньпіном

Орбан повідомив, про що говорив з Путіним, Трампом та Сі Цзіньпіном

Фото: seznamzpravy.cz

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Віктор Орбан після своєї “миротворчої місії” написав листа очільнику Євроради. Там він “подав узагальнену оцінку своїх переговорів з лідерами України, Росії, Китаю, Туреччини та кандидатом у президенти США Дональдом Трампом”.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оприлюднив доповідь, яку надсилав президентові Європейської Ради Шарлю Мішелю за підсумками своїх “мирних вояжів” до РФ, США та у Китай. Відповідний документ 18 липня, у четвер, Орбан опублікував на своєму сайті.

В ній йдеться, що “Україна та Росія мають намір глибше втягнутися в конфлікт, і жодна зі сторін не хоче бути ініціатором припинення вогню чи оголосити про початок мирних переговорів”.

Глобальними гравцями, які здатні впливати на розвиток подій, Орбан вважає Європейський Союз, США та Китай. А також порадив узяти до уваги Туреччину.

Згідно зі звітом Орбана, Китай дотримується свого бачення завершення війни, закликаючи до припинення вогню та мирних переговорів. Але більш активну роль відіграватиме лише в тому разі, якщо шанс на успіх його участі буде “близьким до певного”. Наразі ж, за словами угорського прем’єра, в Пекіні вважають, що це не так.

Дональд Трамп, на думку Орбана, зараз сфокусований на виборах, тому “не здатний змінити поточну політику США”. Окрім того, зовнішня політика відіграватиме лише незначну роль у його кампанії, пише Орбан.

“Однак я можу з упевненістю заявити, що незабаром після своєї перемоги на виборах він не чекатиме своєї інавгурації, а буде готовий негайно виступити посередником у переговорах щодо припинення війни. У нього є обґрунтовані плани”, – пише угорський прем’єр.

Він додає, що у разі перемоги Трампа на плечі ЄС ляже більший тягар у питанні фінансової допомоги Україні.

Орбан закликав Мішеля “знайти вікно можливостей із сильною моральною та раціональною основою, щоб розпочати новий розділ у нашій політиці”.

Зокрема, Орбан пропонує створити умови для тимчасового припинення вогню та/або початку мирних переговорів, зокрема відновивши прямі дипломатичні контакти з Росією.

Нагадаємо, Орбан відвідав Київ, Москву і Пекін, де нібито обговорював “мирні ініціативи” щодо завершення війни в Україні. Після своїх візитів політик ознайомив лідерів ЄС з результатами своєї “миротворчої місії” та “мирними” пропозиціями Угорщини.

В Єврораді відповіли на лист Орбана щодо України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − 7 =

Back to top button