Світ

Орбан оголосив про намір створити ультраправу фракцію у Європарламенті

Орбан оголосив про намір створити ультраправу фракцію у Європарламенті

Фото: Віктор Орбан / Х

Віктор Орбан вирішив зібрати докупи “патріотів” Європи

Мета альянсу Патріоти за Європу – стати найсильнішою правою групою в європейській політиці.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан разом з політиками Чехії та Австрії створює нову ультраправу фракцію у Європарламенті. Про це повідомляє Euronews у неділю, 30 червня.

Новий альянс отримав назву Патріоти за Європу. Сьогодні спільно з Орбаном відповідний маніфест у Відні підписали президент Австрійської партії свободи (FPÖ) Герберт Кікль та колишній прем’єр-міністр Чехії Андрей Бабіш, який є лідером партії ANO. Політики підписали маніфест “Патріотів за Європу” у Відні в неділю, 30 червня.

Усі ці три партії є ультраправими та мають проросійські погляди.

“Європейці хочуть трьох речей: мир, порядку та розвитку. Все, що вони отримують від нинішньої брюссельської еліти, це війна, міграція і застій. У цій ситуації наш обов’язок – забезпечити волевиявлення виборців. Сьогодні об’єдналися три політичні партії: найсильніша партія Австрії, найсильніша партія Чехії та найсильніша партія Угорщини. Наша мета – стати найсильнішою правою групою в європейській політиці”, – написав Орбан у соцмережі X.

За правилами Європарламенту, но нової фракції мають увійти представники ще чотирьох країн, оскільки вона може складатися щонайменше з 23 євродепутатів із семи держав ЄС.

Як відомо, у червні у країнах ЄС відбулися вибори до Європарламенту. За їх результатми ультраправі деще збільшили кількість місць, але все одно залишилися у меншості.

У свою чергу лідери ЄС погодили кандидатури на посади керівників головних європейських органів. При цьому діюча президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зберегла свою посаду.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 4 =

Back to top button