Світ

Опитування: Зросла частка німців, що підтримують збільшення допомоги Києву

Опитування: Зросла частка німців, що підтримують збільшення допомоги Києву

Фото: dpa

У лютому 2024 року за збільшення західної військової допомоги Україні виступали 33% німців, а тепер – 42%

переважна більшість – 55% – респондентів виступають за вступ України до НАТО після закінчення війни.

Кількість громадян Німеччини, які вважають, що Захід повинен збільшити військову допомогу Україні з лютого 2024 року зросла. Про це свідчать результати опитування ZDF-Politbarometer, в п’ятницю 12 квітня.

У лютому 2024 року за збільшення західної військової допомоги Україні виступали 33% німців. Нині їхня частка зросла до 42%.

31% респондентів вважає, що допомога зброєю Києву має залишитись на нинішньому рівні (у лютому – 33%), а 22% (у лютому – 28%) вважають, що вона має знизитись.

Крім того, зросла частка німців, які скептично ставляться до того, що Україна зможе перемогти на полі бою.

Тих, хто в це не вірить, в опитуванні ZDF виявилось 82%. Це більше, ніж у серпні 2023-го, коли був зафіксований попередній максимум (70%). Тільки 8% сподіваються військової перемоги України (у серпні 2023 року таких був 21%).

Опитування також показало, що переважна більшість (55%) респондентів виступають за вступ України до НАТО після закінчення війни, проти цього виступили 36%.

Як ми вже писали, за даними соціологічного дослідження IPSOS/Euronews, 45% жителів ЄС хотіли б саме Україну бачити наступним членом при розширенні Євросоюзу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button