Світ

ООН: Згвалтування – військова стратегія РФ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: AP

В ООН фіксують сексуальні злочини російських військових

Спецпредставник Генсека ООН заявила, що “є всі ознаки того”, що РФ використовує зґвалтування як зброю.

Російські військові в Україні часто займаються сексуальним насильством, і це є частиною військової стратегії Росії. Про це заявила спеціальна представниця Генерального секретаря ООН із питань сексуального насильства у конфліктах Праміла Паттен, повідомляє Голос Америки.

 

Так, відповідаючи на запитання, чи використовується зґвалтування як зброя під час війни в Україні, Паттен зазначила: “Там є всі ознаки цього”.

 

“Коли жінок утримують цілими днями і ґвалтують, коли починають ґвалтувати маленьких хлопчиків і чоловіків, коли ти бачиш генітальні обрізання, коли чуєш, як жінки свідчать про російських солдатів, які мають із собою віагру, – це явно військова стратегія… І коли жертви розповідають, що було сказано (військовими РФ – ред.) під час зґвалтування, це явно цілеспрямована тактика дегуманізації жертви”, – сказала представниця ООН.

 

За її словами, відповідно до зібраних свідчень, вік жертв сексуального насильства становить від 4 до 82 років. Жертвами є здебільшого жінки та дівчатка, проте загарбники також ґвалтують чоловіків та хлопчиків.

 

Наприкінці вересня в ООН оприлюднили звіт, де йшлося про підтвердження “більш ніж сотні випадків” згвалтувань або сексуальних насильств в Україні з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому цього року.

 

 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button