СвітУкраїна

ООН протягом 2020-го року вклала в Україну 231 млн долларів

ООН впродовж 2020 року реалізовувала в Україні проєктів із загальним бюджетом у 231 млн доларів. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

“Система ООН в Україні об’єднує 16 фондів, програм та агенцій ООН, які надають підтримку курсу соціально-економічних реформ, допомогу постраждалому населенню внаслідок триваючої російської агресії та сприяють подоланню пандемії Covid-19. Впродовж 2020 року бюджет проєктів ООН в Україні склав 231 млн дол.

ООН направила 128 млн дол., охопивши допомогою майже 1,4 млн осіб, на підтримку зусиль українського уряду з мінімізації негативних гуманітарних наслідків російської агресії”, – повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

Джапарова та координаторка системи ООН в Україні, гуманітарна координаторка Оснат Лубрані відзначили високий рівень практичної взаємодії уряду України та організацій системи ООН.

Участь у зустрічі взяли представники керівного складу міністерств і відомств, які співпрацюють з організаціями системи ООН, а також глави акредитованих в Україні агенцій ООН.

Раніше низка країн ООН в спільній заяві визнали, що Росія є стороною конфлікту на сході України.

Back to top button