Світ

ООН попереджає про посилення голоду

ООН попереджає, що в наступні три місяці голод посилиться в 23 глобальних гарячих точках з найвищим попередженням про “катастрофу”. Про це інформує 1NEWS, посилаючись на УНН.

Ситуація в районі Ефіопії Тиграї, на півдні Мадагаскару, Ємені, Південному Судані та північній Нігерії викликає занепокоєння.

Продовольча і сільськогосподарська організація і Всесвітня продовольча програма ООН заявили в новому звіті про “гарячі точки голоду” в період з серпня по листопад, через “гостру відсутність продовольчої безпеки, ймовірно, ще більше посилиться”.

В своєму звіті організації, поставили Ефіопію на перше місце в списку, заявивши, що число людей, яким загрожує голод і смерть, як очікується, виросте до 401 тисячі – це найвищий показник з часів голоду 2011 року в Сомалі – якщо гуманітарна допомога не буде надана швидко.

На півдні Мадагаскару, який постраждав від найбільшої засухи за останні 40 років, шкідників, що вражають основні сільськогосподарські культури, і зростання цін на продукти харчування – очікується, що до вересня 14 тисяч людей зіткнуться з “катастрофічною” гострою відсутністю продовольчої безпеки. Очікується, що до кінця року це число зросте вдвічі, і 28 тисяч людей потребуватимуть термінової допомоги, заявили обидва агентства.

У травневому звіті 16 організацій, включаючи ФАО і ВПП, заявили, що принаймні 155 мільйонів людей зіткнулися з гострим голодом в 2020 році, в тому числі 133 тисячі осіб, що потребують термінової їжі, щоб запобігти масовій смерть від голоду, що на 20 мільйонів більше, ніж в 2019 році.

“Гострий голод збільшується не тільки за масштабами, але і за ступенем тяжкості, – йдеться в звіті. – В цілому, понад 41 мільйон людей у ​​всьому світі в даний час піддаються ризику опинитися в умовах голоду або схожих на голод, якщо вони не отримають негайну допомогу, яка рятує життя і дає засоби для існування”.

У дев’яти інших країнах також є велика кількість людей, що зіткнулися з “критичною відсутністю продовольчої безпеки” в поєднанні з факторами голоду – Афганістан, Буркіна-Фасо, Центральноафриканська Республіка, Колумбія, Конго, Гаїті, Гондурас, Судан і Сирія, йдеться в доповіді.

Продовольча і сільськогосподарська організація і Всесвітня продовольча програма ООН закликали до термінових гуманітарних дій для порятунку життів в 23 гарячих точках, заявивши, що допомога особливо важлива в п’яти місцях з найбільшою небезпекою для запобігання голоду і смерті.

Back to top button