Події

У Дніпропетровській області поліцейського звинувачують у катуванні людей

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава

За процесуального керівництва спеціалізованого підрозділу з протидії катуванням Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру працівнику патрульної поліції Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством та застосуванням спецзасобів.

Про це інформує 1NEWS.

За даними слідства, екіпаж патрульної поліції прибув за викликом щодо порушення громадянином порядку біля однієї з міських лікарень. В ході спілкування правоохоронці застосували до особи, яка вже не чинила жодного опору, фізичну силу та повалили на землю. Після цього, коли чоловік вже був під повним контролем поліцейських, один з патрульних завів його руки, що перебували за спиною у кайданках, в бік голови. При цьому, правоохоронець коментував свої дії, що людина у положенні так званої «ластівки» може протриматися максимум 5 хвилин. Тобто він цілком усвідомлював, що своїми діями завдає затриманому сильного фізичного болю.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтава, оперативний супровід – Управління внутрішньої безпеки в Дніпропетровській області ДВБ Нацполіції.

Джерело: Офіс Генпрокурора

Back to top button