Світ

Очільник МЗС Китаю зробив заяву щодо війни після зустрічі з Шойгу

Очільник МЗС Китаю зробив заяву щодо війни після зустрічі з Шойгу

Фото: МЗС Китаю

Ван Ї і Сергій Шойгу зустрілися у Санкт-Петербурзі

В українському питанні Китай дотримується об’єктивної та справедливої ​​позиції, запевнив Ван Ї.

Китай продовжуватиме просувати власне бачення завершення російсько-української війни і намагатиметься переконати більшість країн світу підтримати його пропозицію про політичне врегулювання конфлікту. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі в Санкт-Петербурзі з секретарем Ради безпеки РФ Сергієм Шойгу, повідомляє МЗС КНР у середу, 11 вересня.

“Китай продовжуватиме працювати над формуванням у міжнародної спільноти збалансованої, об’єктивної і раціональної точки зору щодо українського питання, аби досягнути міжнародного консенсусу і створити необхідні умови для швидкого припинення бойових дій”, – сказав Ван Ї.

За його словами, в українському питанні Китай дотримується об’єктивної та справедливої ​​позиції і зосереджений на сприянні політичному врегулюванню “кризи”.

У свою чергу Шойгу повторив позицію Росії щодо війни, подробиці якої не розкриваються, привітав запропонований Китаєм і Бразилією “консенсус із шести пунктів” та висловив задоволення “широким визнанням цього консенсусу міжнародною спільною”.

Нагадаємо, лідер Китаю Сі Цзіньпін побачив надію у врегулюванні війни в Україні. Він запевнив, що заохочує та підтримує всі зусилля, що сприяють мирному розв’язанню “кризи”.

Китай і Бразилія просувають вигідний Росії “мирний план” щодо України – ISW

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + 13 =

Back to top button