Світ

Обвинуваченим у збитті малазійського “Боїнга” над Донбасом загрожує довічне ув’язнення

Вирок у справі очікується не пізніше кінця 2022 року

Прокуратура Нідерландів вимагає довічного ув’язнення для всіх чотирьох обвинувачених у справі збитого цивільного лайнера “Боїнг-777” “Малайзійських авіаліній” у небі над Донбасом у 2014 році.

Про це повідомила прокурорка Манон Ріддербекс, виступаючи із обвинувальним висновком у судовому процесі, – розповідає 1News.

Це троє громадян Росії: колишній “міністр оборони” самопроголошеної “ДНР” Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал-майор Сергій Дубинський (на прізвисько “Похмурий”), полковник Олег Пулатов (“Гюрза”), а також громадянин України Леонід Харченко (“Крот”).

“Ми просимо, щоб обвинувачені Гіркін, Пулатов, Дубинський та Харченко були засуджені довічно за те, що вони відповідальні за збиття літака та за вбивство 298 людей”, – зазначила прокурорка.

На її думку, саме вони відіграли ключову роль у транспортуванні зенітно-ракетного комплексу “Бук”, з якого був здійснений постріл.

Комплекс у день трагедії було доставлено з Росії до району, який контролювали сепаратисти із самопроголошеної “ДНР”. На думку сторони обвинувачення, “Буком” мали атакувати український військовий літак, втім, це не скасовує факту злочину.

Після того, як прокурори закінчили зачитувати обвинувальний висновок, на що знадобилося три дні, у засіданні було оголошено перерву до 7 березня 2022 року.

Тоді слово буде надано адвокатам Пулатова, які представляють його інтереси.

Він єдиний співпрацює з судом. Обвинувачені на процес не з’явилися, тому суд відбувається заочно.

У зв’язку з цим прокуратура затребувала у суду видати міжнародний ордер на їхній арешт.

“Вони думають, що сьогодні вони недоступні (для правосуддя – Ред.), але ніхто не знає, що може статися завтра. Ми зробимо все можливе для виконання покарання”, – заявила Ріддербекс.

Вирок у справі очікується не пізніше кінця 2022 року.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button