Світ

Новий голова ОБСЄ анонсував візит до України

Новий голова ОБСЄ анонсував візит до України

Фото: Ян Борг / Facebook

Ян Борг (на фото – в центрі) очолив ОБСЄ

Ян Борг продемонструє непохитну підтримку ОБСЕ суверенітету та територіальної цілісності України.

Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Мальти Ян Борг відвідає Київ на наступному тижні. Про це повідомило видання The Times of Malta у четвер, 25 січня.

За словами очільника ОБСЄ, цей візит стане демонстрацією “непохитної підтримки” України.

“Наступного тижня я відвідаю Київ, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Я та мальтійське головування продовжуватимемо вимагати повного, безумовного та негайного виходу Росії з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, – заявив Борг під час своєї інавгураційної промови на посаді голови ОБСЄ у Відні.

Він рішуче засудив посилення атак з боку Росії у останні тижні.

“Я та мальтійське головування продовжуватимемо вимагати повного, безумовного та негайного виходу Росії з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, – зазначив очільник ОБСЕ.

Свою промову Ян Борг оголосив у четвер у присутності дипломатів з України, Росії, США та понад 50 інших країн Північної Америки, Європи та Центральної Азії. Він чітко дав зрозуміти, що основним пріоритетом Мальти для ОБСЄ є “однозначне зобов’язання зберегти незаконну агресивну війну Росії проти України на вершині порядку денного ОБСЄ”.

Видання нагадує, що наприкінці грудня Мальту несподівано обрали очолити ОБСЄ протягом 2024 року після того, як РФ наклала вето на заявку Естонії на головування.

Нагадаємо, 16 жовтня 2023 року до України приїжджав колишній очільник ОБСЕ, міністр закордонних справ Північної Македонії Буяр Османі.

Мінськ заявив, що не запрошуватиме спостерігачів ОБСЄ на “вибори”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button