Світ

Нові санкції США рекордно обвалили російський рубль

Хоча самі санкції офіційно набудуть чинності лише з 22 серпня

Сполучені Штати 22 серпня запровадять нові санкції проти Росії через отруєння у Великий Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це повідомляє 1NEWS.

Санкції можуть мати суттєвий вплив на торгівлю з Росією, включаючи заборону надання ліцензій на відправлення окремих товарів у США, таких як електронні пристрої. Крім того, всі американські обмеження проти Росії хочуть звести в одну базу, створити спеціальний санкційний офіс і визнати Москву спонсором терроризму.

Якщо Росія не погодиться впродовж 90 днів «зупинити використання всієї хімічної зброї та дозволити перевірку для підтвердження її ліквідації, додатково запроваджені закріплені заходи можуть припинити практично всю торгівлю між двома країнами, заборонити права на посадку для російських авіаліній і призвести до призупинення дії дипломатичних відносин.

Після інформації про нові санкції, російська валюта обвалилася до 2-річного мінімуму.  Курс долара до рубля виріс на торгах на Московській біржі до 65,69 руб. Напередодні, у вівторок, долар закривав торги на позначці 63,49 руб. Курс євро вперше за три місяці (з 3 травня) піднявся вище 76 руб. – і досяг позначки 76,26 руб., зростання до закриття попередніх торгів склало 2,61 руб.

Нагадаємо: 5 березня в Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія потрапили до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною. 14 березня прем’єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію і оголосила про видворення з країни 23 дипломатів РФ й скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією в низці країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них була і Україна.  Згодом спецслужби Великобританії встановили осіб, підозрюваних у токсичному напад на екс-розвідника Скрипаля. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов’язані з Кремлем.

Джерело: The Washington Post

Back to top button