Світ

Нова нормальність: у РФ стали пекти хліб з мух

Нова нормальність: у РФ стали пекти хліб з мух

Фото: poknok.art

Личинки чорної львинки

Росіян запевняють, що їсти личинки мух не тільки нормально, а й корисно. Передбачається, що вони мають зміцнити здоров’я населення.

Російський науковий центр Сколково зайнявся розробкою харчових добавок із личинок комах. Вже налагодили випічку хліба із мухи чорна львина, повідомляє The Moscow Times.

 

Як запевняють розробники, білок із знежиреної комахи дозволяє вдвічі прискорити процес дозрівання тіста, а також різко збільшити термін зберігання хліба.

 

Гендиректор компанії Біолабораторія, яка розводить мух, Геннадій Іванов зазначає, що поки ринок продуктів із комах у Росії не сформувався, і треба долати психологічні бар’єри у споживача.

 

“Звикання до думки, що це нормально і навіть корисно, має йти поступово. Коли люди відчують ефект від цієї мухи на побутовому рівні, зауважать, що стали рідше хворіти, вони набагато спокійніше сприйматимуть комах у складі ліків та продуктів харчування”, – заявив Іванов.

 

Російська влада у жовтні 2023 року визнала розведення мух чорна львина галуззю сільського господарства. У Федеральному центрі тваринництва РФ заявили, що використання у продуктах личинок комах “зміцнить кормову базу країни”.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 2 =

Back to top button