Світ

Норвегія не виключає відправку військових в Україну

Норвегія не виключає відправку військових в Україну

Фото: Unsplash

Норвегія допускає відправку військових в Україну у довгостроковій перспективі

Йдеться не про бойові підрозділи для прямої конфронтації з російськими силами, а про підтримку, навчання, радників тощо.

В довгостроковій перспективі Норвегія не виключати введення військ в Україну, хоча наразі таких планів немає. Про це заявив глава МЗС Норвегії Еспен Барт Ейде в інтерв’ю Європейській правді.

За його словами, ті розмови, які велися на тему потенційного відправлення західних військ в Україну, були насправді не про бойові підрозділи для прямої конфронтації з російськими силами, а про підтримку, навчання, радників тощо.

“Наразі ми не плануємо відправляти війська. Я не думаю, що в багатьох країн є такі плани. Але з іншого боку, в дуже довгостроковій перспективі я не думаю, що ми повинні в принципі щось виключати”, – зазначив Ейде.

Він заявив, що НАТО хоче підтримувати Україну на тому рівні, щоб Україна досягла успіху, а Росія зазнала поразки.

“Але ніякого бажання бути безпосередньою стороною у війні немає, тому що це може призвести до світової війни, якої ми бачити не хочемо”, – наголосив міністр.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон прокоментував свою заяву про можливе введення військ в Україну. Він не виключив такого кроку, тому що Росія не повинна перемогти у війні.

Такод повідомлялося, що Фінляндія не бачить причин для відправки своїх військ до України, але продовжує надавати військову підтримку.

Військ США в Україні не буде – Блінкен

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button