Світ

Німецький телеканал переплутав Київ та Москву – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Під час прямого включення німецького журналіста з Києва у титрах було зазначено, що трансляцію здійснюють із Москви


Скріншот відео

Німецький громадський телеканал Das Erste в інформаційному випуску переплутав назви столиць України та Росії. Сюжет було показано 7 лютого в ефірі програми Tagesschau.

У сюжеті висвітлювали візит міністра закордонних справ Німеччини Анналени Бербок до Києва. Журналіст Іна Рюк вела репортаж прямого включення на тлі Майдану Незалежності. Однак у геотитрі було вказано локацію “Москва”.

1News за темою: Зміни у графіках: Бербок пояснила скасування зустрічі із Зеленським

Нагадаємо, нещодавно американський телеканал CNN назвав українське місто Харків територією Росії. Сюжет був присвячений загостренню ситуації на українському кордоні та російським навчанням Південного округу. Відео тривало 20 секунд, а у правому верхньому кутку був напис “Харків, Росія”.

Раніше президент України Володимир Зеленський назвав можливий сценарій подальшої військової російської ескалації. За його словами, Росія може окупувати Харків. 

У відповідь на це міський голова Ігор Терехов заявив, що Харків має усе необхідне, щоб дати відсіч потенційному загарбнику, а приводів для занепокоєння немає. Він додав, що в разі необхідності на захист міста встануть не тільки харків’яни.



Джерело

Back to top button