Світ

Німецькі винищувачі вперше перехопили російські літаки неподалік Латвії

Німецькі винищувачі вперше перехопили російські літаки неподалік Латвії

Фото: Військово-повітряні сили Латвії

Російські літаки були перехоплені біля територіальних вод Латвії

Літаки Eurofighter вирушили з латвійської військової бази вперше на подібну місію, повідомляють Військово-повітряні сили країни.

Німецькі винищувачі Eurofighter в п’ятницю, 1 березня, вперше перехопили російські літаки неподалік Латвії. Про це повідомляють Військово-повітряні сили Латвії у Facebook.

Німецькі літаки вилетіли з латвійської військової бази Ліелварде на перехоплення російський літальних апаратів коло територіальних вод Латвії.

Німецькі Eurofighter з латвійської військової бази вперше вирушили на подібну місію.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс відреагував в X (раніше Twitter) на інцидент.

“Патрулювання повітряного простору НАТО повністю працює і союзники можуть негайно реагувати. Сьогодні німецькі винищувачі Eurofighter вперше з авіабази вирушили на перехоплення двох російських військових літаків поблизу територіальних вод Латвії”, – написав чиновник.

Як ми вже писали, французькі винищувачі Mirage 2000-5 в четвер, 29 лютого, перехопили над Балтійським морем два російські Су-30М, а згодом – і Ан-72.

Іще раніше один з “шахедів”, який Росія запустила в ніч на 14 грудня 2023 року по Україні, порушив повітряний простір НАТО, упавши на території Румунії. Німеччина підняла по тривозі винищувачі Eurofighter.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button