Світ

Німеччина закриває чотири з п’яти генконсульств Росії

Німеччина закриває чотири з п яти генконсульств Росії

Фото: Подробности

Берлін відповів на ескалацію з боку Москви

Від Росії вимагається закрити генконсульств до 31 грудня поточного року, зазначили у Берліні.

Уряд ФРН прийняв рішення про закриття чотирьох з п’яти генконсульств Росії в Німеччині як відповідь на рішення Москви про скорочення чисельності співробітників німецьких установ у РФ до 350. Про це сказав представник зовнішньополітичного відомства ФРН Крістофер Бургер на брифінгу у середу, 31 травня.

“Що стосується російської присутності в Німеччині, прийнято рішення на умовах взаємності – з метою дотриматися паритету обопільної присутності як у кадровому, так і структурному відношенні. У зв’язку з цим ми вирішили відкликати згоду на діяльність чотирьох з п’яти російських генконсульств у Німеччині”, – заявив він.

За його словами, МЗС РФ вже проінформоване про таке рішення Берліна.

“Від Росії вимагається негайно ініціювати процес закриття чотирьох генконсульств у ФРН і завершити його пізніше до 31 грудня 2023 року”, – додав Бургер.

За його словами Німеччина закриває свої генконсульств у Єкатеринбурзі, Калінінграді та Новосибірську, робота яких вже зараз “значно обмежена”. У Росії продовжать роботу лише посольство ФРН, генконсульство в Санкт-Петербурзі, а також невелика кількість співробітників Ґете-інституту та німецької школи у Москві.

Раніше стало відомо, що Москва ввела обмеження на кількість співробітників, яким дозволено працювати в німецьких представництвах у Росії. Німеччині довелося скоротити персонал до 100 осіб. Тоді посольство Німеччини у Москві назвало такий крок ескалацією та пообіцяло відповісти.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button