Світ

Німеччина схвалила нові карантинні правила

Бундесрат, який представляє в парламенті ФРН інтереси земель, схвалив нові правила карантину для інфікованих коронавірусом і контактних осіб. про це повідомляє 1news, посилаючись на 112ua.

Так, що контактували з носіями коронавірусу звільняються від обов’язкової ізоляції при наявності бустерного щеплення. Крім того, тривалість карантину скорочується при зараженні – це робиться для того, щоб в умовах різкого зростання числа інфікованих запобігти браку персоналу в ряді областей. Тепер вийти з ізоляції можна буде після семи днів при наявності негативних результатів ПЛР-тесту або експрес-тесту.

Міністр охорони здоров’я ФРН Карл Лаутербах зазначив, що пандемія досягла “поворотного моменту”. За словами глави МОЗ, мова йде про те, чи вдасться впоратися з ситуацією таким чином, що прояви епідемії надалі зведуться тільки до спорадичних спалахів і невеликого числа смертельних випадків.

“Ми повинні скористатися цією можливістю, і у нас є кошти для цього. У нас є кошти, щоб покінчити з пандемією в Німеччині, наскільки це можливо, в цьому році”, – зазначив Лаутербах, маючи на увазі активну імунізацію населення.

Видання повідомляє, що семиденний коефіцієнт заражуваності SARS-CoV-2 в Німеччині склав 470,6 випадку на 100 тисяч жителів. Це-максимум з 29 листопада 2021 року.

Число нових виявлених інфікованих за добу досягло 92 223-максимальні показники оприлюднює Інститут імені Роберта Коха вже третій день поспіль. Кількість летальних випадків з Covid – 19 за 24 години склала 286.

З початку пандемії число випадків інфікування досягло таким чином 7 835 451, смертей з діагнозом Covid-19 – 115 337.

Back to top button