Світ

Німеччина розпочала випуск САУ RCH-155 для України


Німецькі самохідні артилерійські установки вказані у списку військової допомоги для Києва на початку грудня минулого року.

 

Німеччина почала виготовляти самохідні артилерійські установки (САУ) RCH-155 для України. Про це повідомив радник компанії Kraus-Maffei Wegmann (KMW) Ніколас Драммонд у Twitter.

 

“Почато виробництво Boxer RCH-155 для України”, – наголосив він.

 

Зазначимо, що німецький уряд 7 грудня анонсував підготовку для України 18 САУ RCH-155.

 

Німецькі ЗМІ повідомляли про наміри Києва закупити таку кількість установок. Вони також додавали, що вартість контракту оцінювалася у 216 мільйонів євро.

 

 

Remote Controlled Howitzer 155 (RCH-155) – найновіша німецька колісна САУ на 8х8 шасі БТР Boxer зі 155-мм гарматою L52, що має довжину ствола 52 калібру.

 

Вона має дальність стрілянини до 40 км звичайними снарядами та до 80 км високоточними Vulcano. RCH-155 може використовувати дальнобійні снаряди Excalibur. Боєкомплект модуля AGM складає 30 снарядів. Темп стрілянини – дев’ять пострілів за хвилину.

 

САУ також має вежу від самохідної гаубиці Pzh2000, а шасі – від БТР Boxer.

 

По шосе максимальна швидкість сягає 100 км/год, а пробіг однією заправкою до 700 км. До екіпажу машини входить дві людини: водій та оператор вогню RCH-155.

 

Як ми вже повідомляли раніше, уряд Німеччини оприлюднив новий список озброєння, яке буде надане Україні в рамках військової допомоги. Серед цієї військової допомоги було зазначено 18 одиниць САУ RCH 155.

 

 

 

 

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button