Світ

Німеччина посилює правила в’їзду для іноземців

Уряд Німеччини схвалив нові правила щодо в’їзду до ФРН з країн з підвищеним ризиком зараження коронавірусом, куди входить й Україна. Нововведення запрацюють уже з 14 січня, інформує 1NEWS з посиланням на DW.

Відтепер прибулим до Німеччини з країн із особливо високим ризиком зараження або звідти, де виявлено поширення нових варіантів коронавірусу, доведеться ще до в’їзду до країни надати негативний тест на COVID-19. Результати тесту можна буде надавати авіакомпаніям. Тест на наявність захворювання потрібно буде зробити максимум за дві доби до в’їзду в ФРН.

Приїжджі з інших країн ризику повинні будуть пройти тест на коронавірус щонайпізніше за дві доби з моменту прибуття до Німеччини. А для тих, хто повертається з країн ризику, залишається чинним правило відбути 10-денний карантин.

З 1 березня, згідно з нововведеннями, при в’їзді в ФРН люди отримуватимуть SMS про те, які саме протиепідемічні норми діють по всій країні.

Нові правила набудуть чинності вже 14 січня. До країн та регіонів з особливо високим ризиком зараження коронавірусом належать ті, де тижневий показник зараження перевищує 200 нових випадків на 100 тисяч.

Перелік країн і регіонів зі ступенем загрози зараження коронавірусу постійно актуалізується на сайті Інституту імені Роберта Коха. Згідно з його даними, Україна перебуває у переліку країн з підвищеним ризиком захворювання на COVID-19 з 15 червня 2020 року.

 

 

 

 

 

Back to top button