Світ

Німеччина поставить Чехії танки Leopard в межах кільцевого обміну


Кільцевий обмін – процедура, розроблена німецьким урядом у співпраці з сусідами та союзниками по НАТО для підтримки України в її боротьбі проти російської агресії.

Німецький оборонний концерн Rheinmetall повідомив про замовлення на постачання танків та броньованих ремонтно-евакуаційних машин до Чеської Республіки в межах кільцевого обміну для підтримки України. Про це інформує пресслужба Rheinmetall у понеділок, 12 серпня.

Відповідну угоду підписали наприкінці липня 2024 року в Празі представники обох країн і Rheinmetall. Вартість замовлення становить сотні мільйонів євро.

Збройні сили Чехії отримають від Rheinmetall 14 танків Leopard 2A4 та броньовану евакуаційну машину Buffalo. Своєю чергою чеські військові перекинуть Україні свою військову техніку. Перша машина має бути відправлена ​​до Чехії наприкінці 2024 року, решта танків буде доставлено до кінця квітня 2025 року, тоді як постачання ARV 3 Buffalo завершиться до початку 2026 року.

Кільцевий обмін – процедура, розроблена німецьким урядом у співпраці з сусідами та союзниками по НАТО для підтримки України в її боротьбі проти російської агресії. Зокрема, країни-члени НАТО надають Україні важку техніку радянських часів в обмін на легкодоступні західні військові системи.

Нагадаємо, німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення від українського уряду на зведення заводу з виробництва боєприпасів, про яке оголосили у лютому 2024 року.

Як ми вже писали, найбільший у світі виробник артилерійських боєприпасів німецький оборонний концерн Rheinmetall AG у 2023 році наростив виручку на 12%, скориговану EBIT – на 19%, при цьому обидва показники оновили рекорди.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five − two =

Back to top button