Світ

Німеччина хоче щороку залучати понад 400 тисяч кваліфікованих працівників з-за кордону

Уряд Німеччини хоче щороку залучати 400 000 кваліфікованих працівників з-за кордону. Про це повідомляє 1news, посилаючись на 112ua.

Відповідні міри планують запровадити для подолання демографічного дисбалансу та дефіциту робочої сили.

“Нестача кваліфікованих працівників зараз стала настільки серйозною, що різко уповільнює нашу економіку. Ми можемо взяти під контроль проблему старіння робочої сили лише за допомогою сучасної імміграційної політики… Ми повинні досягти позначки в 400 000 кваліфікованих працівників з-за кордону якомога швидше”, – повідомив Крістіан Дюрр, парламентський лідер Вільної демократичної партії.

За оцінками Німецького економічного інституту кількість робочої сили скоротиться більш ніж на 300 000 людей цього року, оскільки на ринок праці виходить більше літніх працівників, ніж молодших.

Очікується, що цей розрив збільшиться до понад 650 000 у 2029 році, у результаті чого накопичений дефіцит людей працездатного віку у 2030 році становитиме приблизно 5 мільйонів. Кількість зайнятих німців минулого року зросла майже до 45 мільйонів, незважаючи на пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, у жовтні генеральний директор Міжнародної організації праці (МОП) Гай Райдер заявив, що економічні збитки від пандемії Covid-19 у світі виявилися більшими за прогнозовані.

Back to top button